УЧИТЕЉСКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУMICROSOFT SRBIJA
АНТОЛОГИЈА СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ АСК - ПРОЈЕКАТ АНТОЛОГИЈА СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ АСК - АЗБУЧНИК ДЕЛА АСК - АЗБУЧНИК ПИСАЦА АСК - ПРЕГЛЕД ДЕЛА ПО ПРАВЦИМА И ВРСТАМА АСК - НАПРЕДНА ПРЕТРАЖИВАЊА АСК - УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ

 

УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ

Све дигиталне књиге ове едиције могу се, преко интернета, преузети на персонални рачунар за читање. У текст књига који су читаоци преузели на свој рачунар могу се додавати коментари или објашњења. Ове дигиталне књиге су у формату .docx и .lit није неопходан брзи интернет за њихово преузимање.

Корисницима софтвера Мајкрософт Офис 2007 и Опен Офис 3.0 није потребна никаква додатна инсталација софтвера да би могли да читају дигиталне књиге ове едиције које су у .docx формату, а кориснике пакета Мајкрософт Офис 2003 молимо да преузму и инсталирају бесплатан софтверски додатак за читање .docx формата кликом на овај линк и да преузму и инсталирају фонт прављен за ову антологију кликом на овај линк. Све остале кориснике молимо да инсталирају бесплатан читач .docx докумената кликом на овај линк и инсталирају фонт прављен за ову антологију кликом на овај линк.

Све дигиталне књиге овог издања су ћириличне, и ако Вам је потребно пресловљавање дела ћириличног текста из ових дигиталних књига у латиницу, то је могуће над делима која су у .docx формату и молимо Вас да инсталирате бесплатан Мајкрософтов софтвер за ову намену кликом на овај линк.

У оквиру претраживања омогућено је ћирилично и латинично претраживање по имену писца, називу дела, врсти дела и периодима, те кључним речима које се јављају у неком од назива поглавља или песама у делу.

Пример - разликују се резултати претраживања за реч „тиква“ на позицији претраживања по називу дела и претраживања по кључној речи, а дело се преузима кликом на дугме са стрелицом: